Na těsto budeme potřebovat:
- 250 g másla
 - 250 g plnotučného tvarohu
 - 600 g bezlepkové samokypřící mouky
 - 2 lžíce moučkového cukru
 - 2 vajíčka
 - vanilkový cukr
 - špetka soli
 
Na náplň:
- cca 1,5 kg jablek
 - jeden pudink (vanilkový nebo malinový)
 - mletou skořici
 - cca 150 g cukru
 - vlašské ořechy
 
Vypracujeme vláčné těsto a dáme schladit do lednice. Jablka očistíme a nakrouháme na hrubém struhadle. Následně nakrouhaná jablka vymačkáme, aby v nich nebylo moc šťávy, přidáme cukr a pudink a zamícháme.
Pudink nám vtáhne přebytečnou šťávu a vytvoří takový rosůlek.
Těsto rozdělíme na polovinu a z každé vyválíme placku na pečící papír – vyhneme se tak složitému přenášení těsta, které by se nám jinak potrhalo. Placku naplníme jablky, posypeme skořicí a ořechy a s pomocí pečícího papíru přehneme nejprve z jedné a pak z druhé strany.
Spolu s pečícím papírem přesuneme hotový štrůdl na plech, kde ho potřeme rozšlehaným vejcem a s pomocí vidličky do něj uděláme díry, aby mohla unikat pára.
Pečeme v rozehřáté troubě (cca 180 °C)asi 30–40 minut
	

