Kuře na houbách

Jednoduchý a chutný recept, pokud máte nějaké houby. Nejlépe hříbky.

Budeme potřebovat:

  • horní kuřecí stehna, ideálně vykostěná
  • cibuli
  • smetanu (10 – 12%)
  • houby (čerstvé nebo sušené)
  • pepř, sůl, olej

Vykostěné maso zbavené kůže a chrupavek nakrájíme na větší kousky a orestujeme na zpěněné cibulce. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájené houby (pokud byly sušené, je třeba je dopředu namočit – do hrnce je dáváme společně s výluhem) a necháme dusit.

Když maso i houby změknou, přidáme smetanu, zahustíme jíškou nebo trochou mouky rozmíchané v mléce a dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami, noky, houskovým knedlíkem, vařenými nebo pečenými bramborami nebo s chlebem.