Vajíčková pomazánka

Uvařená vejce natvrdo (podle velikosti 3-4) vidličkou rozdrobíme, vmícháme do pomazánkového másla (pokud nám ho už EU nezakázala), dochutíme trochou hořčice a vegety (odpůrci vegety nechť si okoření vlastnoručně sušenými nebo čerstvými bylinkami).

Ideální k čerstvému pečivu.

Pozn.: Jak je vidno, i tak nekomplikovaný recept má své zcela vážné komplikace:

  • velikost vajec – nelze například uvařit 3 a půl vejce. Nebo jde? 🙂
  • pomazánkové máslo – tuto pochutinu ze smetany, sušeného mléka, sušené syrovátky, bramborového škrobu, soli a smetanové kultury nám bruselští magoři tak závidí, že ji chtějí z trhu vymazat. Tedy přejmenovat, aby náhodou islandského turistu nemátl nápis „Pomazánkové MÁSLO“ – jako by ten kvaziviking uměl česky. Dle mého soukromého názoru ho možná zajímají zdejší gurmánské i jiné speciality (určitě pivo, možná též „krev a mlíko“), ale že by pásl zrovna po pomazánkovém másle?
  • vegeta – podobná kategorie jako masox, kečup, magi – hlavně nezmiňujte, že to používáte, a v případě, že zvete na oběd pana Polreicha, tak předem zamkněte do trezoru (ona dochucovadla, nikoli Polreicha).