Pomazánka z uzeného masa

pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa patří mezi další rychlé a jednoduché pomazánky. A přitom každému chutná. Potřebujeme:

  • asi 300–400 g nějakého dobrého uzeného masa (kýtu, krkovičku, bok, či slaninu) podle preferencí libové nebo prorostlé (začněte s libovou variantou)
  • pomazánkové máslo
pomazánka z uzeného
Uzené lze samozřejmě využít i jinak. Na pomazánku můžeme využít i zbytky. Foto: od Jenő Szabó z Pixabay

Uzené jemně nameleme nebo lépe rozmixujeme najemno. Máme-li již tepelně opracované, nemusíme vařit.

Smícháme s pomazánkovým máslem a případně dosolíme. Ideální na čerstvý chléb, možné i jako základ pro chlebíčky nebo jednohubky. Tam doplníme sýrem (ementálského typu) a kyselou okurkou.

V základní variantě nebude pomazánka z uzeného potřebovat žádné dochucení, nicméně můžete experimentovat s troškou hořčice, pepře nebo papriky.

Samozřejmě lze udělat variantu s klasickým máslem nebo majonézou, pomazánkové máslo je ale skvělé! Ideální na čerstvý chléb.

Vyzkoušejte i další pomazánky: