Tvarohový koláč

Ingredience na těsto

  • 200 g cukru
  • 200 g másla
  • 400 g mouky
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • prášek do pečiva

Ingredience na tvarohový vršek

  • 2 tvarohy á 250 g
  • 1 kysaná smetana á 250 g, nebo jogurt či sladká smetana ke šlehání
  • 200 g cukru
  • 1/2 l mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce oleje

Máslo necháme změknout, poté jej rukou nebo vařečkou smícháme cukrem, moukou, kakaem, dvěma vejci a práškem do pečiva. Těsto by mělo mít konzistenci měkké modelíny, ale nemělo by se lepit, budeme ho vymačkávat na plech. Pokud se lepí, přidáme trochu mouky.

Těsto vymačkáme rukou rovnoměrně na plech.

Pudink rozmícháme v mléce, vyšleháme s tvarohem, smetanou či jogurtem, cukrem a vejci, přidáme 2 lžíce rumu a olej. Výslednou směr nalijeme na těsto vymačkané na plechu.

Na těsto nalijeme tvarohovou směs, posypeme kokosem a opatrně dáme do trouby.

Pečeme na cca 170° C 45 minut.

Upečeno.

Nejlepší je až druhý den, kdy se spojí tvarohová náplň s těstem…