Vepřové maso v mrkvi

Klasické, jednoduché a zdravé jídlo, které leckomu znechutily školní jídelny. Bohužel! 🙁

Budeme potřebovat

  • cca 1/2 kg vepřového na guláš, eventuálně libovější mix mletého hovězího a vepřového
  • 1/2 kg mrkve
  • 1 vetší cibuli
  • pepř, sůl, masox, olej, příp. mouka nebo jíška

Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostky, podobně maso, to zas může být na menší kostky, ale i tak by kostky mrkve měly být menší než kostky masa (maso se zmenší).

Cibulku orestujeme do zlatova, přidáme maso, zprudka opečeme, opepříme, osolíme nebo přidáme kostku masoxu a necháme dusit. Před dušením můžeme zaprášit moukou nebo později přidat jíšku pro zahuštění, ale nemusíme.

Když maso trochu změkne, přidáme i mrkev a dusíme obojí do měkka. Podáváme ideálně s vařeným bramborem, bramborovou nebo dýňovou kaší.