Kuřecí plátky v hořčicové omáčce


Vykostěné kousky kuřete (mohou být prsíčka nebo i stehenní řízky) naklepeme na tenčí plátky,  lehce opepříme a osolíme a na olivovém oleji nebo na másle orestujeme do měkka.. Vyjmeme z pánve, kde v oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku, přidáme smetanu, kremžskou hořčici, ochutíme vegetou a zahustíme podle potřeby trochou solamylu rozmíchaného ve vodě. Omáčku provaříme, vložíme zpět maso a prohřejeme.

Podáváme s těstovinami, knedlíkem,

ale nejlépe s ranými brambory.

Velice jednoduchý a rychlý recept a přitom velmi chutný.

Vykostěné kousky kuřete (mohou být prsíčka nebo i stehenní řízky) naklepeme na tenčí plátky,  lehce opepříme a osolíme a na olivovém oleji nebo na másle orestujeme do měkka. Vyjmeme z pánve, kde v oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku nebo šalotku, přidáme smetanu, kremžskou hořčici, ochutíme vegetou a zahustíme podle potřeby trochou solamylu rozmíchaného ve vodě. Omáčku provaříme, vložíme zpět maso a prohřejeme.

Podáváme s těstovinami, knedlíkem, ale nejlépe s ranými brambory.