Čínské kuřecí paličky na víně

Jednoduchý a rychlý recept, ke kterému potřebujeme:

  • 4 ks kuřecích paliček (nebo horních stehýnek)
  • 1 větší cibule
  • 4 dcl červeného vína
  • cukr, sojová omáčka, čínské koření

Máme-li čas, kuře den dopředu naložíme do směsi červeného vína, cukru, sojové omáčky a čínského koření. Nemáme-li čas, nenaložíme.

Cibulku orestujeme na oleji/másle, přidáme kuře (pokud bylo naložené, tak ho lehce osušíme) a opečeme ze všech stran. Podlijeme nálevem (nebo okořeníme čínským kořením, podlijeme vínem, přidáme cukr a sojovou omáčku) a dusíme do měkka.

Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory, jistě by šla i rýže, nočky nebo bramborové knedlíky.