Výborná a snad i docela zdravá rychlovka pro ty, co mohou fazole a milují rajčata, kečup, protlak – prostě vše rajské.
Ze zásob ve spíži vytáhneme:
- 2 plechovky fazolí v tomatě (klasické Baked Beans),
- uzenou slaninu (prorostlý uzený vepřový bok),
- cibuli,
- račata, protlak nebo kečup,
- máme-li, tak i čerstvou papriku, kapii, kozí roh, atp.,
- pepř, sladkou a pálivou papriku, event. chilli papriku.
Cibuli nakrájíme nahrubo, stejně jako slaninu. Obojí vrazíme na pánev pořádně opéct, opepříme, opaprikujeme, přidáme pepř, papriku a případná rajčata a čerstvou papriku. Krátce podusíme, přidáme baked beans i se šťávou a krátce povaříme. Dochutíme solí, případně kečupem.
Podáváme samostatně nebo s čerstvým chlebem.