Natvrdo uvařená vejce vidličkou rozdrobíme, nebo nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do pomazánkového másla (pokud nám ho už EU nezakázala), dochutíme trochou hořčice a vegety (odpůrci vegety nechť si okoření vlastnoručně sušenými nebo čerstvými bylinkami).
Kurkumou můžeme docílit výraznější barvu, ale opatrně, neměla by přehlušit chuť zbylých ingrediencí. Když to přeženete, bude vajíčková pomazánka nahořklá. Kari je o něco lepší varianta, také to ožlutí a ještě příjemně ovoní, ale ne všichni ho mají rádi.
Jemně strouhaný parmezán dodá pomazánce další chuť a dimenzi. Vyzkoušejte a už nikdy nebudete chtít pomazánku bez něj.
Ideální k čerstvému pečivu, které jsme si akorát upekli, např. čerstvý bezlepkový chléb.
Jak je vidno, i tak nekomplikovaný recept má své zcela vážné komplikace:
Až vám přestane chutnat vajíčková pomazánka, zkuste nějakou jinou:
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…