Pomazánka z uzeného masa patří mezi další rychlé a jednoduché pomazánky. A přitom každému chutná. Potřebujeme:
Uzené jemně nameleme nebo lépe rozmixujeme najemno. Máme-li již tepelně opracované, nemusíme vařit.
Smícháme s pomazánkovým máslem a případně dosolíme. Ideální na čerstvý chléb, možné i jako základ pro chlebíčky nebo jednohubky. Tam doplníme sýrem (ementálského typu) a kyselou okurkou.
V základní variantě nebude pomazánka z uzeného potřebovat žádné dochucení, nicméně můžete experimentovat s troškou hořčice, pepře nebo papriky.
Samozřejmě lze udělat variantu s klasickým máslem nebo majonézou, pomazánkové máslo je ale skvělé! Ideální na čerstvý chléb.
Vyzkoušejte i další pomazánky:
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…