Rychle a levně

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa patří mezi další rychlé a jednoduché pomazánky. A přitom každému chutná. Potřebujeme:

  • asi 300–400 g nějakého dobrého uzeného masa (kýtu, krkovičku, bok, či slaninu) podle preferencí libové nebo prorostlé (začněte s libovou variantou)
  • pomazánkové máslo
Uzené lze samozřejmě využít i jinak. Na pomazánku můžeme využít i zbytky. Foto: od Jenő Szabó z Pixabay

Uzené jemně nameleme nebo lépe rozmixujeme najemno. Máme-li již tepelně opracované, nemusíme vařit.

Smícháme s pomazánkovým máslem a případně dosolíme. Ideální na čerstvý chléb, možné i jako základ pro chlebíčky nebo jednohubky. Tam doplníme sýrem (ementálského typu) a kyselou okurkou.

V základní variantě nebude pomazánka z uzeného potřebovat žádné dochucení, nicméně můžete experimentovat s troškou hořčice, pepře nebo papriky.

Samozřejmě lze udělat variantu s klasickým máslem nebo majonézou, pomazánkové máslo je ale skvělé! Ideální na čerstvý chléb.

Vyzkoušejte i další pomazánky:

Share
MvZ

Recent Posts

Bezlepkový štrůdl

Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…

11 měsíců ago

Bezlepková piškotová bublanina

Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…

4 roky ago

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…

4 roky ago

Domácí cinzano

Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…

8 roky ago

Francouzské škvarky „rillettes“

Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…

9 roky ago

Dýňová polévka

Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…

10 roky ago