Sýrovo-česneková pomazánka je klasika, všichni ji známe, ale ne každý ji má rád. Na přípravu budeme potřebovat:
Nastrouhaný ementál a protlačené stroužky česneku (můžeme ho také nastrouhat na jemném struhadle) a sůl spojíme dvěma taveňáky (tavený sýr, nejlépe ementálové chuti, ale v každém případě roztíratelný, smetanový) a zjemníme majonézou.
Výborná záležitost na chlebíčky, jednohubky, kanapky nebo jen na čerstvé pečivo.
Pozn.: Proč ne třeba eidam nebo goudu místo ementálu? Zkuste jednou s ementálem (leerdamerem apod.) a víckrát horší sýr nepoužijete. Je to o spojení a prolnutí chutí. Ementál chuť má, eidam ne! Tím netvrdím, že nelze eidam použít třeba na smažení, do karbanátků, do pasti na myši apod., ale tahle česneková pomazánka jedině s kvalitním sýrem!
Další pomazánky:
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…