Rychle a levně

Sýrovo-česneková pomazánka

Sýrovo-česneková pomazánka je klasika, všichni ji známe, ale ne každý ji má rád. Na přípravu budeme potřebovat:

  • 200 nastrouhaného tvrdého sýra (nejlépe dobrý ementál či sýr podobného typu)
  • 100 g taveného smetanového sýra
  • majonéza
  • 1–4 stroužky českého česneku
  • sůl

Nastrouhaný ementál a protlačené stroužky česneku (můžeme ho také nastrouhat na jemném struhadle) a sůl spojíme dvěma taveňáky (tavený sýr, nejlépe ementálové chuti, ale v každém případě roztíratelný, smetanový) a zjemníme majonézou.

Výborná záležitost na chlebíčky, jednohubky, kanapky nebo jen na čerstvé pečivo.

Pozn.: Proč ne třeba eidam nebo goudu místo ementálu? Zkuste jednou s ementálem (leerdamerem apod.) a víckrát horší sýr nepoužijete. Je to o spojení a prolnutí chutí. Ementál chuť má, eidam ne! Tím netvrdím, že nelze eidam použít třeba na smažení, do karbanátků, do pasti na myši apod., ale tahle česneková pomazánka jedině s kvalitním sýrem!

Další pomazánky:

Share
MvZ

Recent Posts

Bezlepkový štrůdl

Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…

11 měsíců ago

Bezlepková piškotová bublanina

Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…

4 roky ago

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…

4 roky ago

Domácí cinzano

Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…

8 roky ago

Francouzské škvarky „rillettes“

Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…

9 roky ago

Dýňová polévka

Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…

10 roky ago