Vaření z toho, co zbylo ze včerejška, je kapitola a umění samo o sobě. Do této kategorie patří některá nejoblíběnější jídla – francouzské brambory, zapečené těstoviny, rizoto nebo žemlovka.
I tady zkusíme objevit některé triky a ověřené postupy, které promění šlichtu ze zbytků v ambrózii a manu té nejlepší restaurace.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…