Na základní piškot budeme potřebovat:
Piškotové těsto, které můžete použít na bublaniny, rolády, dorty, připravíte podle základního poměru:
1 vejce = 1 lžíce mouky = 1 lžíce cukru
Mouku lze použít polohrubou či hrubou, cukr krupici nebo moučku. Na jeden klasický plech potřebujeme cca 6 vajec, tím pádem 6 lžic mouky a 6 lžic cukru. Lze samozřejmě použít i bezlepkovou mouku, vajíčka nám tvar udrží.
S ingrediencemi nakládáme následně:
Pečeme cca 15 – 20 minut na cca 170 °C.
Přijde-li nám základní piškot příliš suchý, je možné ho zvláčnit smetanou ke šlehání nebo trochou oleje. Je ale potřeba přidat o něco více cukru a mouky. A vždy, sníh vmícháváme až na úplný závěr.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…