Klasické, jednoduché a zdravé jídlo, které leckomu znechutily školní jídelny. Bohužel! 🙁
Budeme potřebovat
Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostky, podobně maso, to zas může být na menší kostky, ale i tak by kostky mrkve měly být menší než kostky masa (maso se zmenší).
Cibulku orestujeme do zlatova, přidáme maso, zprudka opečeme, opepříme, osolíme nebo přidáme kostku masoxu a necháme dusit. Před dušením můžeme zaprášit moukou nebo později přidat jíšku pro zahuštění, ale nemusíme.
Když maso trochu změkne, přidáme i mrkev a dusíme obojí do měkka. Podáváme ideálně s vařeným bramborem, bramborovou nebo dýňovou kaší.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…