Categories: Všeobecně

Vepřové maso v mrkvi

Klasické, jednoduché a zdravé jídlo, které leckomu znechutily školní jídelny. Bohužel! 🙁

Budeme potřebovat

  • cca 1/2 kg vepřového na guláš, eventuálně libovější mix mletého hovězího a vepřového
  • 1/2 kg mrkve
  • 1 vetší cibuli
  • pepř, sůl, masox, olej, příp. mouka nebo jíška

Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostky, podobně maso, to zas může být na menší kostky, ale i tak by kostky mrkve měly být menší než kostky masa (maso se zmenší).

Cibulku orestujeme do zlatova, přidáme maso, zprudka opečeme, opepříme, osolíme nebo přidáme kostku masoxu a necháme dusit. Před dušením můžeme zaprášit moukou nebo později přidat jíšku pro zahuštění, ale nemusíme.

Když maso trochu změkne, přidáme i mrkev a dusíme obojí do měkka. Podáváme ideálně s vařeným bramborem, bramborovou nebo dýňovou kaší.

Share
MvZ

Published by
MvZ

Recent Posts

Bezlepkový štrůdl

Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…

11 měsíců ago

Bezlepková piškotová bublanina

Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…

4 roky ago

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…

4 roky ago

Domácí cinzano

Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…

8 roky ago

Francouzské škvarky „rillettes“

Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…

9 roky ago

Dýňová polévka

Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…

10 roky ago