Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá buchta, výsledek za to ale stojí.
Ingredience na těsto
Ingredience na tvarohový vršek
Máslo necháme změknout, poté jej rukou nebo vařečkou smícháme cukrem, moukou, kakaem, dvěma vejci a práškem do pečiva. Těsto by mělo mít konzistenci měkké modelíny, ale nemělo by se lepit, budeme ho vymačkávat na plech. Pokud se lepí, přidáme trochu mouky, ale ne moc, aby korpus nebyl suchý.
Tvarohový koláč je dvouvrstvý, takže na druhou vrstvu pudink rozmícháme v mléce, vyšleháme s tvarohem, smetanou či jogurtem, cukrem a vejci, přidáme 2 lžíce rumu a olej. Výslednou směs nalijeme na těsto vymačkané na plechu.
Dáme opatrně do předehřáté trouby. Opatrně proto, že vršek je v tuto chvíli tekutý, tak abychom ho nevylili. Je dobré použít i plech s vyšším okrajem. Pečeme na cca 170° C 45 minut.
Nejlepší je až druhý den, kdy se spojí tvarohová náplň s těstem…
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…
Ingredience: cca 250 ml vody (teplejší, cca 35–40 stupňů)200 ml bezlaktózového mléka – lze bez…