Boršč je skvělá polévka, v klasické variantě ovšem příprava trvá – očistit zeleninu, připravit maso, vše dlouho a pomalu vařit. Ovšem, výsledek stojí za to!
Tato varianta je taková rychlovka. Budeme potřebovat:
Na oleji orestujeme cibulku a na ní mleté maso. Okořeníme, přidáme nakrájenou zeleninu pod svíčkovou a chvíli dohromady restujeme. Následně přidáme nakrájenou červenou řepu a zalijeme vývarem nebo vodou.
Přivedeme k varu a vaříme do změknutí zeleniny. Do boršče přidáme rajský protlak a začneme ochutnávat. Boršč doladíme podle chuti cukrem či octem, případně dosolíme.
V talíři můžeme boršč individuálně zjemnit sladkou nebo zakysanou smetanou.
Pravý boršč by měl obsahovat aspoň dva druhy masa a případně i klobásu, vše pomalu vařené. Rusové dávají do boršče i ryby, je to v podstatě takový ruský eintopf.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…