Poměrně jednoduchý a přitom docela dobrý recept na polévku s inspirací ze školních jídelen.
Budeme potřebovat
Na cibulce orestujeme maso a zeleninu, lehce opepříme, zaprášíme moukou, necháme lehce zrůžovět a rozředíme vývarem (nejdřív trošku, rozmíchat, aby nebyly žmolky, poté dolít). Povaříme do změknutí zeleniny, podle chuti dosolíme, přidáme nasekanou zelenou petrželku a podáváme.
Výborně zahřeje za chladných podzimních večerů.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…