Máte-li rádi Walkersky (= opravdové máslové sušenky), upečte si vlastní. Potřebujete:
Máslo nechte v teple změknout, důkladně ho rozetřete s cukrem, přidejte mouku, ve které jste předem rozmíchali prášek do pečiva se solí. Vypracujte těsto, které nechte posléze min. 2 hodiny odpočinout v lednici.
Abyste ty dvě hodiny přečkali, vypijte připravený životabudič. Těsto vyválejte do válečků o průměru 2 cm a nakrájejte na max. 1 cm silné plátky. Ty poklaďte na plech vyložený pečicím papírem (nechte mezery, sušenky se zvětší), vidličkou jim vytlačte texturu a pečte v předehřáté troubě při cca 180 stupních (160 stupňů v horkovzdušné) dozlatova.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…