Rizoto jistě každý umí. Toto je záznam aktuálně povedeného experimentu :). Budeme potřebovat:
Příprava je snadná, vše „al dente“ a dozlatova (s výjimkou rýže) a pak spojit:
Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubo. Mrkev očistíme též a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme maso, opepříme, osolíme, okořeníme. Vyndáme z pánve, pokud bylo vepřové prorostlé, zůstane nám tam dostatek oleje a tuku na cibuli, kterou taktéž orestujeme částečně dozlatova, měla by opravdu zůstat na skus. Opět ven z pánve a totéž zvlášť s mrkví (na skus) a hříbky (ty by neměly být tvrdé, chtějí chvilku podusit). Koření (čínu jsem dával do masa, cibule a mrkve, krásně to navoněla a kurkomově nažlutila).
Rýži během toho v pohodě uvaříme na vedlejší plotýnce.
A nyní vše dohromady promíchat, ještě za tepla, a přidat asi 2 – 3 lžíce strouhaného parmezánu, který to krásně spojí, provoní a dosolí. Podáváme v krásném kopečku sypaném sněhem (dalším parmezánem). Kompozice restované cibulky, hub a permezánu stojí za to!
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…