Kuře na houbách je podobné jako hovězí na houbách, jen je doba přípravy výrazně kratší. Jednoduchý a chutný recept, pokud máte nějaké houby. Nejlépe hříbky nebo lišky.
Na kuře na houbách budeme potřebovat:
Vykostěné maso zbavené kůže a chrupavek nakrájíme na větší kousky a orestujeme na zpěněné cibulce. Nemáme-li vykostěná stehna a nechce se nám vykosťovat, dáme celá, klidně i s kůží.
Osolíme, opepříme, přidáme pokrájené houby (pokud byly sušené, je třeba je dopředu namočit – do hrnce je dáváme společně s výluhem) a necháme dusit do měkka. Pokud jsme měli maso s kostmi, v tuto chvíli vyndáme a obereme od kostí.
Následně maso vrátíme zpět do hrnce, přidám smetanu, zahustíme jíškou nebo trochou mouky rozmíchané v mléce a dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami, noky, houskovým knedlíkem, vařenými nebo pečenými bramborami nebo s chlebem.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…