Lehčí a zdravější varianta bramborové kaše, výsledek se barvou velice blíží kaši dýňové, jen chuť je trochu jiná.
Potřebujeme
Očištěné brambory i mrkev nakrájíme na kostky, vaříme ve slané vodě do změknutí (společně), následně klasicky rozmixujeme nebo rozšťoucháme za pomoci másla a mléka na kaši. Podle chuti dosolíme.
Kaše je díky mrkvi lehce nasládlá, oranžová, pro menší obsah škrobu lehčí a díky vitamínům zdravější. V Holandsku ji nechtějte, tam dělají bramborovou kaši zelenou :).
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…