Categories: Všeobecně

Holandská kaše

Lehčí a zdravější varianta bramborové kaše, výsledek se barvou velice blíží kaši dýňové, jen chuť je trochu jiná.

Potřebujeme

  • brambory a mrkev – půl na půl
  • máslo, mléko, sůl.

Očištěné brambory i mrkev nakrájíme na kostky, vaříme ve slané vodě do změknutí (společně), následně klasicky rozmixujeme nebo rozšťoucháme za pomoci másla a mléka na kaši. Podle chuti dosolíme.

Kaše je díky mrkvi lehce nasládlá, oranžová, pro menší obsah škrobu lehčí a díky vitamínům zdravější. V Holandsku ji nechtějte, tam dělají bramborovou kaši zelenou :).

Share
MvZ

Published by
MvZ

Recent Posts

Bezlepkový štrůdl

Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…

11 měsíců ago

Bezlepková piškotová bublanina

Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…

4 roky ago

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…

4 roky ago

Domácí cinzano

Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…

8 roky ago

Francouzské škvarky „rillettes“

Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…

9 roky ago

Dýňová polévka

Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…

10 roky ago