Úplně stejně, jako děláte bramborovou kaši, lze vyrobit i poněkud barevnější kaši dýňovou. Budete na to potřebovat dýni typu Hokaido – nový typ dýně, prý úžasně zdravé, oproti ostatním dýním menší, obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a také polysacharidů – prostě takový větší oranžový brambor.
Budeme potřebovat
Dýni očistíme, ale neloupeme (ve slupce je vždy nejvíc dobrot, navíc se v pohodě uvaří). Rozkrájíme, odstraníme část s jádry, zbytek rozkrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu až na trochu slijeme (nebo použijeme jako vývar na polévku), dýni rozšťoucháme, přidáme parmezán, máslo, mléko a muškátový květ a vyšleháme (rozmixujeme). Podle chuti dosolíme.
Výsledek si nijak nezadá s tou nejlepší bramborovou kaší, jen je o něco více oranžový. Ideální např. řízkům, rybě, grilované krkovičce, smaženému sýru, květáku apod.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…