Pro dvě středně hladové osoby potřebujeme:
Na oleji rozpustíme nadrobené droždí, kdo nemá nervy na to, že se mu lehce droždí přismahne, ať si ho podleje trochou mléka. V hrnku namočíme strouhanku do mléka, výsledná konzistence by měla být ani tuhá, ani tekutá. Vzniklou vložku vmícháme do rozpuštěného droždí, osolíme, opepříme a omuškátujeme a na závěr vmícháme vajíčka.
Výborná věc k čerstvému chlebu s bylinkovým máslem.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…