Jednoduché a přitom moc dobré a navíc netučné sušenky. Na jeden plech sušenek potřebujeme:
Do mísy prosijeme cukr, kakao, škrob, prášek do pečiva a případně špetku vanilkového prášku. Přidáme bílek a vymícháme do hladké tuhé hmoty, do které následně zapracujeme drcené nebo sekané mandle (nebo jiné oříšky). Můžeme chvíli nechat odpočinout v chladu.
Vál lehce posypeme hladkou moukou, z těsta vyválíme hada o průměru cca 2 cm. a krájíme ostrým nožem na 1 cm silné plátky. Vytvořené sušenky klademe na plech vyložený pečícím papírem (resp. vymazaný máslem) a pečeme při 170°C cca 10 – 12 minut. Po upečení necháme vychladnout, až poté sundaváme z plechu.
Sušenky je možné dozdobit do podoby vánočního cukroví: například kouskem marcipánu politého čokoládou, oříškem na čokoládovém podkladu apod.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…