Jednoduchý a rychlý recept, ke kterému potřebujeme:
Máme-li čas, kuře den dopředu naložíme do směsi červeného vína, cukru, sojové omáčky a čínského koření. Nemáme-li čas, nenaložíme.
Cibulku orestujeme na oleji/másle, přidáme kuře (pokud bylo naložené, tak ho lehce osušíme) a opečeme ze všech stran. Podlijeme nálevem (nebo okořeníme čínským kořením, podlijeme vínem, přidáme cukr a sojovou omáčku) a dusíme do měkka.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory, jistě by šla i rýže, nočky nebo bramborové knedlíky.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…