Ingredience:
Postup pečení v domácí pekárně:
Po mnohých experimentech nám nejlepší chleba vychází při následujícím postupu:
V odměrce smícháme cca 250 ml teplejší vody, 200 ml bezlaktózového mléka. Výsledkem je cca 450 – 500 ml vlažné (kolem 30°C) tekutiny, kterou nalijeme do pečící nádoby. Raději si necháváme trochu v odměrce a dolijeme, pokud se zdá při míchání těsto moc suché, než aby bylo řídké.
V míse smícháme dva druhy bezlepkových směsí. Osvědčil se nám poměr cca 330 g bílé směsi Schär B a 170 g tmavé směsi Schneekoppe. Přidáme ostatní přísady, tj. droždí, sůl a koření. Směs dobře nasucho promícháme, vsypeme do pečící nádoby a zapneme bezlepkový program. V průběhu hnětení seškrabujeme směs ulpívající na stěnách nádoby dolů do hnětené směsi.
Pečeme na bezlepkový program, který trvá cca 2 hodiny, ale typicky ještě 20–30 minut přidáváme, aby se chléb dopekl a měl pěknou kůrku V průběhu pečení neotvíráme. Pokud jsou nám bohové chleba nakloněni, může to dopadnout přesně tak jako na fotografii.
Zkušenosti:
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…