Categories: Všeobecně

Rajská polévka

Bože, čemu všemu si lidé dovolí říkat Rajská polévka! Je to červené, tekuté a kolem rajčat to jednou proběhlo… Tak tudy ne, přátelé!

Raději tudy, prosím:

Na olivovém oleji nebo na másle zpěníme cibulku, přidáme drobné kuličky z mletého hovězího masa a taktéž orestujeme. Okořeníme tymiánem, špetkou oregana a trochou drcené rozmarýny. Zalijeme vývarem a přidáme cca 300 – 400 g rajského protlaku. Vše provaříme, dochutíme podle potřeby solí a cukrem. Jako vložku můžeme zavařit těstovinovou rýži, kapání nebo nočky.

Drobný tip: pokud dáte dostatek protlaku a ne jen dvě lžíce kečupu, není potřeba polévku zahušťovat jíškou. Výsledek je pak mnohem výraznější a lehčí. A pozor, rajčata jsou návyková!



Share
MvZ

Published by
MvZ

Recent Posts

Bezlepkový štrůdl

Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…

5 měsíců ago

Bezlepková piškotová bublanina

Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…

3 roky ago

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…

4 roky ago

Domácí cinzano

Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…

7 roky ago

Francouzské škvarky „rillettes“

Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…

9 roky ago

Dýňová polévka

Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…

10 roky ago