Oort je věhlasný mág a vyhlášený kuchař – alespoň od té doby, co si vzal tu svoji temperamentní vílu. Jeho závitky by neurazily ani Výsměška, ale museli byste je podávat ve velkém množství a jako předkrm.
Příprava je lehce náročnější, ale nebojte, výsledek předčí všechna očekávání. Budeme potřebovat:
Maso rozklepeme na asi půlcentimetrové plátky. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Modrý sýr nakrájíme na hranolky a pojďme dělat závitky: do plátku masa zabalíme jeden nebo dva hranolky modrého sýra (hořčice směrem k sýru) a celé ještě obalíme slaninou. Párátky zajistíme nebo zavážeme provázkem – to je ta nejnáročnější práce.
Na pánvi rozpálíme olivový olej s máslem a všechny závitky opečeme ze všech stran (slaninka musí být krýsně červená a křupavá). Poté utopíme závitky v bílém víně a dusíme/vaříme alespoň 20 minut. Ze závitků nám vyteče raztavený modrý sýr a spolu s vínem se změní v přelahodný krémový sosík (je potřeba část vína vydusit, ale to poznáte).
Hodí se k tomu jemné brambory, hranolky, nebo jen bílé pečivo. Jestli se udržíte a ochutnáte až na talíři, tak je vaše sebeovládání vskutku obdivuhodné.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…