Categories: Všeobecně

Mexické fazole

Výborná a snad i docela zdravá rychlovka pro ty, co mohou fazole a milují rajčata, kečup, protlak – prostě vše rajské.

Ze zásob ve spíži vytáhneme:

  • 2 plechovky fazolí v tomatě (klasické Baked Beans),
  • uzenou slaninu (prorostlý uzený vepřový bok),
  • cibuli,
  • račata, protlak nebo kečup,
  • máme-li, tak i čerstvou papriku, kapii, kozí roh, atp.,
  • pepř, sladkou a pálivou papriku, event. chilli papriku.

Cibuli nakrájíme nahrubo, stejně jako slaninu. Obojí vrazíme na pánev pořádně opéct, opepříme, opaprikujeme, přidáme pepř, papriku a případná rajčata a čerstvou papriku. Krátce podusíme, přidáme baked beans i se šťávou a krátce povaříme. Dochutíme solí, případně kečupem.

Podáváme samostatně nebo s čerstvým chlebem.

Share
MvZ

Published by
MvZ

Recent Posts

Bezlepkový štrůdl

Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…

11 měsíců ago

Bezlepková piškotová bublanina

Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…

4 roky ago

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…

4 roky ago

Domácí cinzano

Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…

8 roky ago

Francouzské škvarky „rillettes“

Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…

9 roky ago

Dýňová polévka

Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…

10 roky ago