Podáváme s těstovinami, knedlíkem,
ale nejlépe s ranými brambory.
Velice jednoduchý a rychlý recept a přitom velmi chutný.
Vykostěné kousky kuřete (mohou být prsíčka nebo i stehenní řízky) naklepeme na tenčí plátky, lehce opepříme a osolíme a na olivovém oleji nebo na másle orestujeme do měkka. Vyjmeme z pánve, kde v oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku nebo šalotku, přidáme smetanu, kremžskou hořčici, ochutíme vegetou a zahustíme podle potřeby trochou solamylu rozmíchaného ve vodě. Omáčku provaříme, vložíme zpět maso a prohřejeme.
Podáváme s těstovinami, knedlíkem, ale nejlépe s ranými brambory.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…