Categories: Všeobecně

Kuřecí plátky v hořčicové omáčce


Vykostěné kousky kuřete (mohou být prsíčka nebo i stehenní řízky) naklepeme na tenčí plátky,  lehce opepříme a osolíme a na olivovém oleji nebo na másle orestujeme do měkka.. Vyjmeme z pánve, kde v oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku, přidáme smetanu, kremžskou hořčici, ochutíme vegetou a zahustíme podle potřeby trochou solamylu rozmíchaného ve vodě. Omáčku provaříme, vložíme zpět maso a prohřejeme.

Podáváme s těstovinami, knedlíkem,

ale nejlépe s ranými brambory.

Velice jednoduchý a rychlý recept a přitom velmi chutný.

Vykostěné kousky kuřete (mohou být prsíčka nebo i stehenní řízky) naklepeme na tenčí plátky,  lehce opepříme a osolíme a na olivovém oleji nebo na másle orestujeme do měkka. Vyjmeme z pánve, kde v oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku nebo šalotku, přidáme smetanu, kremžskou hořčici, ochutíme vegetou a zahustíme podle potřeby trochou solamylu rozmíchaného ve vodě. Omáčku provaříme, vložíme zpět maso a prohřejeme.

Podáváme s těstovinami, knedlíkem, ale nejlépe s ranými brambory.


Share
MvZ

Published by
MvZ

Recent Posts

Bezlepkový štrůdl

Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…

11 měsíců ago

Bezlepková piškotová bublanina

Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…

4 roky ago

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…

4 roky ago

Domácí cinzano

Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…

8 roky ago

Francouzské škvarky „rillettes“

Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…

9 roky ago

Dýňová polévka

Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…

10 roky ago