Categories: Všeobecně

Játrová paštika s koňakem Grand Marnier

Nejprve o koňaku Grand Marnier – je drahý, ušlechtilý, s příchutí červeného pomeranče, bergamotu a karamelu, a je neuvěřitelně dobrý! Dávat ho do paštiky je rozmařilost, proto recept uvedu i ve variantě s náhražkou této dobroty.

Budeme potřebovat

  • cca 1/2 kg kuřecích jater (jiné ptactvo je povoleno)
  • 1 větší cibule
  • 50 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • koňak Grand Marnier nebo pomerančovou kůru naloženou v bílém rumu nebo koňaku
  • pepř, sůl, muškátový oříšek nebo květ

Připravíme klasická játra na cibulce, jen po prvním orestování přidáme asi 2 lžíce koňaku (nebo připraveného výluhu).  Necháme zchladnout a poté rozmixujeme s máslem a smetanou. Smetanu raději přidáváme postupně, aby výsledná paštika nebyla příliš řídká. Pro zvýraznění chuti můžeme opět přidat dvě lžíce koňaku nebo našeho výluhu, klidně i s trochou naložené pomerančové kůry.

Share
MvZ

Published by
MvZ

Recent Posts

Bezlepkový štrůdl

Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…

11 měsíců ago

Bezlepková piškotová bublanina

Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…

4 roky ago

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…

4 roky ago

Domácí cinzano

Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…

8 roky ago

Francouzské škvarky „rillettes“

Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…

9 roky ago

Dýňová polévka

Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…

10 roky ago