Nejprve o koňaku Grand Marnier – je drahý, ušlechtilý, s příchutí červeného pomeranče, bergamotu a karamelu, a je neuvěřitelně dobrý! Dávat ho do paštiky je rozmařilost, proto recept uvedu i ve variantě s náhražkou této dobroty.
Budeme potřebovat
Připravíme klasická játra na cibulce, jen po prvním orestování přidáme asi 2 lžíce koňaku (nebo připraveného výluhu). Necháme zchladnout a poté rozmixujeme s máslem a smetanou. Smetanu raději přidáváme postupně, aby výsledná paštika nebyla příliš řídká. Pro zvýraznění chuti můžeme opět přidat dvě lžíce koňaku nebo našeho výluhu, klidně i s trochou naložené pomerančové kůry.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…