Sladkosti

Bezlepkový štrůdl

Na těsto budeme potřebovat:

  • 250 g másla
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 600 g bezlepkové samokypřící mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • vanilkový cukr
  • špetka soli

Na náplň:

  • cca 2 kg jablek
  • jeden pudink (vanilkový nebo malinový)
  • mletou skořici
  • cca 150 g cukru
  • vlašské ořechy

Vypracujeme vláčné těsto a dáme schladit do lednice. Jablka očistíme a nakrouháme na hrubém struhadle. Následně nakrouhaná jablka vymačkáme, aby v nich nebylo moc šťávy, přidáme cukr a pudink a zamícháme.

Pudink nám vtáhne přebytečnou šťávu a vytvoří takový rosůlek.

Těsto rozdělíme na polovinu a z každé vyválíme placku na pečící papír – vyhneme se tak složitému přenášení těsta, které by se nám jinak potrhalo. Placku naplníme jablky, posypeme skořicí a ořechy a s pomocí pečícího papíru přehneme nejprve z jedné a pak z druhé strany.

Spolu s pečícím papírem přesuneme hotový štrůdl na plech, kde ho potřeme rozšlehaným vejcem a s pomocí vidličky do něj uděláme díry, aby mohla unikat pára.

Pečeme v rozehřáté troubě (cca 180 °C)asi 30–40 minut

Share
MvZ

Published by
MvZ

Recent Posts

Bezlepková piškotová bublanina

Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…

4 roky ago

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…

4 roky ago

Domácí cinzano

Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…

8 roky ago

Francouzské škvarky „rillettes“

Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…

9 roky ago

Dýňová polévka

Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…

10 roky ago

Bezlepkový chléb se zkušenostmi

Ingredience: cca 250 ml vody (teplejší, cca 35–40 stupňů)200 ml bezlaktózového mléka – lze bez…

10 roky ago