Sladkosti

Bezlepkový štrůdl

Na těsto budeme potřebovat:

  • 250 g másla
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 600 g bezlepkové samokypřící mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • vanilkový cukr
  • špetka soli

Na náplň:

  • cca 1,5 kg jablek
  • jeden pudink (vanilkový nebo malinový)
  • mletou skořici
  • cca 150 g cukru
  • vlašské ořechy

Vypracujeme vláčné těsto a dáme schladit do lednice. Jablka očistíme a nakrouháme na hrubém struhadle. Následně nakrouhaná jablka vymačkáme, aby v nich nebylo moc šťávy, přidáme cukr a pudink a zamícháme.

Pudink nám vtáhne přebytečnou šťávu a vytvoří takový rosůlek.

Těsto rozdělíme na polovinu a z každé vyválíme placku na pečící papír – vyhneme se tak složitému přenášení těsta, které by se nám jinak potrhalo. Placku naplníme jablky, posypeme skořicí a ořechy a s pomocí pečícího papíru přehneme nejprve z jedné a pak z druhé strany.

Spolu s pečícím papírem přesuneme hotový štrůdl na plech, kde ho potřeme rozšlehaným vejcem a s pomocí vidličky do něj uděláme díry, aby mohla unikat pára.

Pečeme v rozehřáté troubě (cca 180 °C)asi 30–40 minut

Share
MvZ

Published by
MvZ

Recent Posts

Bezlepková piškotová bublanina

Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…

4 roky ago

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…

5 roky ago

Domácí cinzano

Vyrobit domácí cinzano není nijak těžké ani drahé, ale vyžaduje to místo, demižón a čas.…

8 roky ago

Francouzské škvarky „rillettes“

Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…

10 roky ago

Dýňová polévka

Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…

11 roky ago

Bezlepkový chléb se zkušenostmi

Ingredience: cca 250 ml vody (teplejší, cca 35–40 stupňů)200 ml bezlaktózového mléka – lze bez…

11 roky ago