Výroba domácího cinzana není nijak těžká ani drahá, ale vyžaduje místo, demižón a čas.
Základem na jednu dávku (děláme dvojitou, máme demižón na 10 litrů) budou
které svaříme, necháme vychladnout a nalijeme do nádoby na kvašení.
Dále přidáme:
Droždí přidáváme až úplně nakonec, kdy už nebudeme s nádobou hýbat (pokojová teplota, pokud možno tmavší místo), zakryjeme celofánem nebo igelitem a propícháme otvory. Stáčíme po 6ti týdnech, vychladíme a podáváme s kolečkem citronu.
První várku jsme dělali s kombinací citrónu a limetky, která to krásně ovoněla. Nechali jsme v demižónu asi o týden víc, nijak to tomu neuškodilo. Chuť je sladká s mírnou nakyslostí a vůní limetky, velice mírný hořký podtón tomu dodává na zajímavosti.
Do druhé várky zkusíme přidat další koření: muškátový oříšek nebo květ, tymián, příp i nové koření. A limetky neměli, tak zkusíme kombinace citrónu a pomeranče.
Na těsto budeme potřebovat: 250 g másla250 g plnotučného tvarohu600 g bezlepkové samokypřící mouky2 lžíce…
Bublanina vychází ze základního piškotového těsta, aby nebyla tak suchá, přidáváme smetanu. Na bezlepkovou bublaninu…
Tvarohový koláč je klasická domácí dobrota, možná o něco pracnější než bublanina nebo nějaká rychlá…
Rillettes jsou opravdu úžasná pochoutka, jednou ochutnáte a budete je vyrábět stále dokola. Od našich…
Dýňová polévka se připravuje velmi podobně jako dýňová kaše. Budeme na to potřebovat ideálně dýni…
Ingredience: cca 250 ml vody (teplejší, cca 35–40 stupňů)200 ml bezlaktózového mléka – lze bez…